Kasteel Wijenburg, gelegen in Gelderland, stamt uit de tweede helft van de twaalfde eeuw. In 1271 kwam het  kasteel in het bezit van de familie Van Wijhe, die het bijna 500 jaar bewoonde.

Een roerige geschiedenis

Kasteel Wijenburg kent een roerige geschiedenis. In  1492, het jaar dat Columbus Amerika ontdekte, raakte Otto van Wijhe, de zevende heer van Echteld, in conflict met Karel van Egmond, hertog van Gelre, die Kasteel Wijenburg in brand liet steken en Otto gevangen zette in Wageningen, waar hij folteringen moest doorstaan. Uiteindelijk kon Otto zich voor het enorme bedrag van 500 goudguldens (circa € 100.000,-) vrijkopen. Een jaar later opende Otto zijn poorten voor Karels aartsvijand, de hertog van Bourgondië. Daarop ontnam Karel Echteld haar onafhankelijke status en maakte het tot leengoed van Gelre.

Monique Frencken-5262

Zomerresidentie

Toen de familie Van Wijhe uitstierf in mannelijke lijn, kwam het kasteel via een huwelijk in handen van de oude adellijke familie Van Wassenaer. Dat gebeurde in 1751. De Wassenaers moderniseerden het kasteel (zo werd de binnenplaats overkapt), maar van permanente bewoning was geen sprake meer. Kasteel Wijenburg werd een zomerresidentie. Dat bleef zo toen het kasteel, wederom door huwelijk, in handen kwam van de familie Van Balveren (naamgevers van het hotel dat bij het kasteel hoort), die het weer verkocht aan baron Van Verschuer. In 1956 schonken zijn nazaten het kasteel aan de stichting Gelderse Kastelen.

Meer over de geschiedenis van www.vriendenvandewijenburg.nl/

35

Romantische trouwlocatie

Romantische trouwlocatie

in Gelderland

Van ‘ s ochtends tot ‘s avonds – wij zorgen ervoor dat jullie trouwdag perfect verloopt. Kasteel Wijenburg is een officiële trouwlocatie.
Bekijk de zalen en salons

Bekijk de zalen en salons

van ons Kasteel

Kasteel Wijenburg heeft 7 prachtige zalen en salons met eindeloze mogelijkheden voor u als gast. Vergeet niet de virtuele tour te doen!
Mogelijkheden & tarieven

Mogelijkheden & tarieven

Lees meer

Kasteel Wijenburg hebben jullie altijd geheel tot jullie beschikking. Bekijk onze gunstige een aantrekkelijk tarieven en vele mogelijkheden.

Trouwlocatie

Trouwlocatie

Een betoverende ervaring

Trouwen in Kasteel Wijenburg is een betoverende ervaring. Stel je voor: een sprookjesachtig kasteel tussen de boomgaarden, helemaal voor jullie.


Terug